Curățenia în BUCĂTĂRIE
Blog 1

Curățenia în BUCĂTĂRIE

11 Martie 2020

În acest articol vei găsi informații pentru o bună întreținere a bucătăriei, sfaturi, dar și lucruri de evitat.

Ștergerea mobilei de bucătărie fără deteriorarea acesteia

Atunci când gătim, inevitabil vom murdări mobilierul din bucătarie, aragazul sau hota, iar dacă nu curațăm la timp petele de ulei, vor fi mult mai greu de îndepartat.
Pentru a curăța mobila de bucătărie și blatul, se recomandă utilizarea unei lavete moi, a microfibrei sau a unui burete fără multă apă.

  • În cazul unei pete de cafea, muștar, ceai sau vin roșu, nu trebuie lăsată să se usuce, trebuie ștearsă imediat.
  • Se va evita răzuirea mobilei cu un cuțit sau orice alt obiect metalic.
  • O mobilă de bucătărie lăcuită și lucioasă este foarte sensibilă la grăunțe de nisip și la praf.

 

Soluții rapide pentru curățarea grăsimii

Din fericire, soluțiile pentru curățarea mobilierului de bucătarie sunt mult mai simple decat ai crede și le găsești chiar la tine acasă.

  • soluție cu otet - pune pe o cârpă uscată sau pe o lavetă - oțet nediluat și șterge bine dulapurile, clătește apoi laveta cu apă caldă și șterge din nou dulapurile până îndepărtezi tot oțetul.
  • soluție cu ulei mineral - spre deosebire de uleiul vegetal, acesta nu lasă pete pe mobila din bucatarie ci, dimpotriva, ajută la îndepărtarea lor.
  • soluție cu bicarbonat de sodiu - înmoaie o lavetă sau o cârpă curată în apă, presară puțin bicarbonat peste ea și apoi curăță dulapurile din bucătarie. Se poate combina cu soluția cu ulei mineral.
  • soluție cu detergent de vase - pune într-un vas apă caldă și două lingurițe de detergent de vase. Înmoaie un burete cu partea abrazivă în soluție și șterge dulapurile prin mișcari circulare.

În cazul mobilei de bucătărie cu suprafața lucioasă cum ar fi bucătăria Sunshine Hill, se pot utiliza produse de curățenie antistatice sau lichid de curățire « Ultra-Gloss ». În acest caz însă se vor evita lavetele din microfibre, ștergerea murdăriei cu detergenții pe baza de alcool, solvenți sau oțet.

Ține cont că, după ce cureți grăsimea de pe dulapurile din bucatarie, este recomandat să aplici și un strat protector astfel încat mobila să se păstreze mai bine în timp. Poți folosi soluții naturale precum uleiul mineral, de portocale sau de lămâie. O altă soluție pentru a oferi mai multă strălucire mobilei este prepararea unei soluții din două linguri de ulei de măsline și o lingură de zeamă de lămâie.

Surse: arctic.ro, envato.com